thumbnail image
MALMÖ GALLERINATT 2019

På lördag väntar årets upplaga av Malmö Gallerinatt. Detta är ett enastående tillfälle att upptäcka Malmös konstliv! Här nedan kan du läsa om några av guldkornen under denna kväll.

3 min read

Galerie Leger

Malmös mest flamboyanta galleri Galleri Leger hittar du på Gustav Adolf torg och drivs av bröderna Yan och Claus Leger. Deras 220 kvadratmeter fylls med 10 utställningar varje år; främst med samtida konstnärer. 

Under gallerinatten visar Galerie Leger utställningen 'Något om vår samtid' med konstnären Max Ockborn. Max arbetar med många olika medier i sin konst, däribland skulptur, måleri och text.   
Address:  Stora Nygatan 53 .

KRETS  

I en gammal glassfabrik huserar numer galleri KRETS. Galleriet är en icke-komersiellt och är speciliserat på samtidskonst. Efter tolv år i fabrikslokalerna är KRETS väletablerat som ett utrymme för innovativ och experimentell konst från en fantastisk mix av människor. 

Under gallerinatten visas kapitel 4 av Whose Museums årslånga utställning på Krets galleri med konstnärerna ieke Trinks och Louise Waite.  
Address: Kristianstadsgatan 16.

Malmö Kommunanställdas Konstförening

MKK visar årets samlingsutställning under gallerinatten. I utställningen visas verk från 21 fantastiska konstnärer som skapar med en stor variation av tekniker; allt från silversmide och glasblåseri till keramik, popart, foto/film och olika måleriska uttryck.  Mellan kl 18 och 21 den 28/9 kan du se performancekonst av Sebastian Björup.    
Address: Rådhushallen.

Galleri Ping-Pong

Enligt Sydsvenska Dagbladets expertpanel är galleri Ping-Pong Malmös bästa galleri. 

Galleriet drivs idag av Gert-Olle Göransson som krediterar sin pappa för att ha sått fröet till hans konstintresse. Idag hänger ett porträtt av fadern ovanför Gert-Olles skrivbord. Idag, mer än 50 år efter starten är detta ett av landets mest ambitiösa gallerier. Förutom galleriet finns här även en liten butik som säljer vinylskivor, böcker och filmer. De anordnar också regelbundet konserter och litteraturkvällar. 

Galleri Ping Pong presenterar två utställningar under Malmö Gallerinatt 2019. Dels Anna Brags 'Annatopia’ som är en plats för överlappningar, en plats där linjer, perspektiv, tid och dimensioner möts, korsar, öppnar och skymmer varandra och dels Bengt Adlers ‘I vått och torrt’. Denna utställning består av akvareller baserade på vatten ur olika källor. Alltifrån floder och hav till kranvatten.
Address: Stora Nygatan 4

Breadfield

Galleriet är grundat av fotokonstnärer och fotografi står därför i fokus på Breadfield. Här visas mellan sex och ått utställningar per år såväl som seminarier och diskussionsforum kring fotokonsten. 

Under gallerinatten presenterar Breadfield fotografen Theo Elias utställning ’Smoke’. Projektet är ett resultat av sex års resor till Island där han fotograferat människor han mött på barer, på gatan eller när han liftat runt landet. Med sårbara, poetiska och ibland våldsamma fotografier, skapar fotografen en värld som bottnar i nyfikenhet på livet och rädslan att inte höra till, och om hur man genom fotograferandet kan hitta sin plats i världen.
Address: Föreningsgatan 49.

Galleri 21

Galleri 21 är ett galleri som drivs av konstnärer och visar utställningar från Norden. Inte sällan hittar man musikaliska och teatraliska inslag i deras program. 

Galleri 21 presenterar utställningen ‘Far och dotter’ med konstnären Louise Nessim. Utställningen består av fotografier av fäder med sina döttrar då och nu.
Address: Rådmansgatan 5.

Dela dina egna konstupplevelser under #malmogallerinatt2019