Slående konst i Göteborg

Gallery Magnus Winström

Galleri Magnus Winström i Nordhemsgatan/Andra långs korsningen är ett galleri som främst fokuserar på samtida konst. Deras utställningar blandar såväl lokal som internationellt erkända konstnärer där vernissagerna brukar vara välbesökta.  

Adress: Nordhemsgatan 22, Göteborg. Öppettider: ONS-FRE 12-18, LÖR 12-15 (eller enligt överenskommelse)

Galleri Thomassen 

Etablerades i Centrala Göteborg 1990, detta galleri arbetar tätt med en urval av en grupp skandinaviska konstnärer. Galleriet har ett specialområde dedikerat mot unga talanger och varje år presenterar galleriet ett varierande program med runt 10 solo utställningar. 

Adress: Götabergsgatan 32, Göteborg. Öppettider: TIS-TOR 12-18, FRE-LÖR 12-16, SÖN 12-15.

Nevven Gallery

Nevven är ett konstnärsdrivet galleri beläget i Majorna i Götebrog.  Från början startades galleriet som ett experimentelt projekt av konsnärerna Alina Vergnano och Mattia Lullini, men blev snabbt transpormerat till ett internationellt galleri som producerar cirka 6 utställningar per år.  Galleriet fokuserar mest på lovande svenska och internationella konstnärer med fokus på de mest relevanta rörelserna inom samtidskonsten.  

Adress: Bangatan 10, Göteborg. Öppetider: ONS-FRE 12-18, LÖR 13-17.

Galleri Konstepidemin 

Konstepidemin ligger vid Linneplatsen i Göteborgs gamla epidemisjukhus. Konstepidemin är ett kulturcenter och då en mötesplats mellan konstnär och publik, där tanken bakom organisationens namn är så enkelt som en vilja att smitta samhället med konst. Området Konstepidemin består förutom de fyra gallerierna “Galleriet”, “Pannrummet”, “Bergrummet” och “pid web gallery” av ateljeer där 130 olika typer av kulturutövare arbetar och utövar deras olika konstnärliga praktiker. 

Konstepidemins Väg 6, Göteborg. Öppettider: varierar beroende på utställningar.

Galleri 54

Galleri 54 drivs av en styrelse grupp av yrkesverksamma konstnärer. Där målet hela tiden är att visa upp nyskapande och intresseväckande konst. De prioritera unga och oetablerade konstnärer som ofta saknar exponeringen från de mer kommersiella gallerierna. Galleri 54 vill vara en plattform där debatt kan kan få ske för att så väl tankar och ideer ska kunna födas och förverkligas.

Adress: Kastellgatan 7, Göteborg. Öppettider: TIS-FRE 13-17, LÖR-SÖN 12-16.