thumbnail image
VECKANS KONSTNÄR

Nya roliga sätt att presentera konstnärsskap på.

2 min read

Det är så kul att se när konstföreningar hittar på nya roliga sätt att använda verktyget på. Arjeplogs konstförening har hittat på konceptet "Veckans Arjeplogkonstnär" där de under hela sommaren presenterat lokala konstnärer på sin sida och skickat ut nyhetsbrev med intervjuer och bilder på konstverk från varje konstnär. Riktigt bra jobbat tycker vi!

Ni kan spana in alla Arjeplogs konstnärer här.

Vill ni följa i Arjeplogs fotspår och presentera konstnärer för era medlemmar kommer här några tips!

Benedetta Crippa 


Från början kommer Benedetta från Italien men har läst en master i visuell kommunikation på Konstfack i Stockholm. Hennes formspråk är inspirerat av Nepal och centralasien och hon kommer att visa sina verk på Varese Design Week i Italien nu i höst.

Spana in fler verk av Benedetta 

Tomas Hammar 

Tomas Hammar är representerad av galleri Lohme i Malmö. Hans expressionistiska konstnärskap utgår från en strävan att uppnå balans och finna det vackra i kontrasten mellan kaos och harmoni.

Se Tomas profil 

Lena Flodman

Lena är utbildad på konstskolan Idun Lovén och kungliga konsthögskolan i Stockholm och gör lekfulla skulpturer som väcker minnen från barndomen. Skulpturerna börjar som gamla upphittade ting som Lena sedan bearbetar på olika sätt, med exempelvis lera och 3D-scanning.

Se mer konst av Lena