thumbnail image
NYHETER OCH UTSTÄLLNINGSTIPS I STOCKHOLM JUST NU

Hej kära medlemmar!

Vi har precis inlett ett samarbete med konstföretaget Artworks som har utvecklat ett allt-i-ett-verktyg som är specialdesignat för konstföreningar. Med verktyget får vi en hemsida där ni kommer hitta allt som händer i föreningen och inspiration och tips på sånt som händer i konstvärlden just nu. 

Vi kommer dessutom att skicka ut inbjudningar till våra aktiviteter från systemet och ni kan enkelt anmäla er direkt på sidan. Förhoppningsvis kan vi på så sätt ta föreningen till nya höjder och göra det ännu roligare att vara medlem!  

Här hittar ni sidan!

Samtidigt som många utställningar nu öppnar för hösten är det sista chansen att se några av sommarens bästa utställningar. Här kommer några tips på utställningar, både utomhus och inomhus, att besöka till helgen.

Alice Aycock på Djurgården

Under sommaren har den internationellt erkända skulptören Alice Aycock intagit Kungliga Djurgården. Nu är det sista chansen att se de otroliga verken.  Den 73-årige konstnären, till vardags baserad i New York i USA, visar skulpturer som är inspirerade av naturkrafter, leksaker och nöjesfält. Det gemensamma för verken på Djurgården är rörelse och okontrollerbara krafter. Utställningen arrangeras av Prinsessan Estelles Kulturstiftelse och är hennes första separatutställning i Skandinavien. Utställningen öppnar 7 juni och pågår fram till 27 september.  

Adress: Kungliga Djurgården Stockholm

Verket "Alien twister" av Alice Aycock

Marabouparken

När Sundbybergs stad köpte Marabouparken för 12 år sattes ambitionen högt. Man ville bli ett hett besöksmål för hela riket och bestämde sig att lägga krut på samtidskonst - både ett urval av svensk och internationella konstnärer skulle ställas ut. I permanent beskådning kan man kika på den samling konstverk som donerades till Marabouparken av den svenska målaren Hilding Linnqvist. Passa på att besök den trevliga restaurangen, som i sig kan vara värt ett besök. Adress: Marabouparken, Löfströmsvägen 8
, Sundbyberg  

Lena Cronqvist på Waldemarsudde 

Lena Cronqvist debuterade som konstnär 1965 och har sedan dess visat sina verk i många utställningar. Nu är det sista chansen att se den otroliga utställningen på Waldemarsudde som har öppet till den 27 september. I utställningen ingår verk från 1960-talet fram till idag, i form av måleri, grafik, teckningskonst, skulptur och textila verk. Med över två hundra verk, blir det den mest omfattande retrospektiven någonsin med hennes konst. Presentationen inkluderar ett antal verk från senare år som aldrig tidigare visats publikt.  

Adress: Prins Eugens väg 6, Djurgården Stockholm

Skyddsängeln av Lena Cronqvist

Sorgearbete på Bonniers Konsthall

Lena Cronqvist är dessutom aktuell i grupputställningen Sorgearbete som öppnar den 2 september på Bonniers konsthall. I utställningen deltar även konstnärerna Alejandro Cesarco, Berit Lindfeldt, Felix Gonzalez-Torres, Jennifer Loeber, Jonas Dahlberg och Nadine Byrne. Utställningen handlar om det arbete som sorg kräver. Det handlar dock inte om sorgearbete i en teoretisk eller filosofisk mening utan alla verk som samlas i utställningen är skapade ur eller i ett sorgearbete. 


Adress: Torsgatan 19, Stockholm

Stillbild från verk av Nadine Byrne

Skulptur i natur: Artipelag

Artipelag erbjuder den fantastiska permanenta utomhusutställning Skulptur i natur. På väg från eller till konsthallen möts vi av skulpturer som bäddats in i skogen, vid vattnet och på ängarna kring konsthallen. Utställningen bjuder på stor variation både i materialval, förhållningssätt och inte minst storlek. Utställningen visar både svenska och internationella konstnärer som Klara Kristolova och Jaume Plensa. Skulpturerna i utställningen flyttas verk med jämna mellanrum till nya omgivningar för att skapa nya sammanhang och upprätthålla utställningens dynamiska format. 

Adress: Artipelagstigen 1, Gustavsberg

Verk av Jaume Plensa i skulpturutställningen på Artipelag

Sist men inte minst: världens längsta konstutställning

Stockholms tunnelbana är världsberömt för konsten på stationerna. 900 000 resenärer åker (vanligtvis) varje dag i tunnelbana men hur många av oss registrerar egentligen konsten?Här ryms vad som brukar kallas världens längsta konstutställning med 110 kilometer konst! Ungefär 90 av de 100 tunnelbanestationerna bjuder på unika konstverk. Nu kan man också passa på att ladda ner appen Stockholm Art Walk som hjälper dig att guidas med instruktioner, kartor och bilder. Dessutom innehåller appen en linjekarta över Stockholms kommunikationer.  

Adress: Stockholm tunnelbana