thumbnail image
UTSTÄLLNINGAR OCH KONST ATT SPANA IN JUST NU!

Hösten är i full gång och många nya utställningar har öppnat! Här är några tips på saker att se och göra just nu, både i närområdet och lite längre bort. 

Meggi Sandell på Hallsbergs konsthall

Hallsbergs konsthall har precis öppnat sin nya utställning med Meggi Sandell. I utställningen utforskar Meggi Sandell svart-vita, minimalistiska uttryck i olika format och material, bland annat i form av grafikserien Allt det viktiga och den tredelade skulpturen Befintlighet / O - ett tredimensionellt tuschstreck i trä eller ett morsetecken. 

Adress: Bergööska huset, Hallsberg

Storyspot - Skulpturvandring i Kungsör

Nu kan du lyssna på Kungsörs konstförenings guide till de offentliga skulpturerna i centrala Kungsör. Skulpturvandringen börjar på biblioteket, går sedan vidare till Stortorget, kommunhusparken, lilla torget vid Handelsbanken, Drottningtorget och Sofiaparken.

Adress: Kungsör

Lena Cronqvist på Waldemarsudde

Lena Cronqvist debuterade som konstnär 1965 och har sedan dess visat sina verk i många utställningar. 

I utställningen ingår verk från 1960-talet fram till idag, i form av måleri, grafik, teckningskonst, skulptur och textila verk. Med över två hundra verk är det den mest omfattande retrospektiven någonsin med hennes konst. Här finns även ett antal verk från senare år som aldrig tidigare visats publikt. 

Pågår till 25 oktober
Adress: Prins Eugens väg 6, Djurgården Stockholm

Skyddsängeln av Lena Cronqvist

Sorgearbete på Bonniers Konsthall

Lena Cronqvist är dessutom aktuell i grupputställningen Sorgearbete som öppnar den 2 september på Bonniers konsthall. I utställningen deltar även konstnärerna Alejandro Cesarco, Berit Lindfeldt, Felix Gonzalez-Torres, Jennifer Loeber, Jonas Dahlberg och Nadine Byrne. 

Utställningen handlar om det arbete som sorg kräver. Det handlar dock inte om sorgearbete i en teoretisk eller filosofisk mening utan alla verk som samlas i utställningen är skapade ur eller i ett sorgearbete. 

Öppnar 2 september
Adress: Torsgatan 19, Stockholm

Stillbild från verk av Nadine Byrne

Vänliga hälsningar!

Tibnor Köpings konstförening