thumbnail image
UNIK KONST TILLGÄNGLIG FÖR FLER - ARTWORKS SELECTED PRINTS

Nu lanserar vi Artworks Selected Prints, ett ytterligare steg i att göra konst tillgänglig för fler.

3 min read

Sedan 2015 har Artworks mål varit att göra konst mer tillgänglig och närvarande i människors liv. Vi strävar efter att främja unik konst av hög kvalitet och arbetar nära konstnärer för att göra detta möjligt. Vi anser att konst är något som ska vara tillgängligt för alla, och har ett stort värde både för individen och samhället som helhet. 

Ambitionen med Selected Prints är att fylla en lucka som finns mellan exklusiv originalkonst och inredningsaffischer. På så sätt vill vi tillgodose den växande efterfrågan på konst och skapa fler möjligheter för konstnärer att nå ut med sin konst. 

Artworks berättar: 

- Vi ser att intresset för konst och unika livsstilsmarkörer fortsätter att växa, men vi rustar oss samtidigt för sämre ekonomiska tider. Editioner i begränsad upplaga är ett naturligt steg som möjliggör för våra konstnärer att nå nya typer av köpare. 

Varje print skapas med ett handplockat originalverk som förlaga,  även originalet finns tillgängligt att köpa.

Vi använder ledande tryckteknik och varje print skapas med stor omsorg på papper av högsta kvalitet.

Målet har varit att skapa reproduktioner med sådan detaljrikedom och kvalitet att de ger betraktaren nästan samma känsla som ett originalverk.

Alla prints produceras i begränsad upplaga och är numrerade och signerade av konstnären.

Amandah Andersson är en av konstnärerna som är med i satsningen:

- För mig är det viktigt att min konst når ut till de människor som känner kontakt med det jag skapar. Samarbetet med Artworks möjliggör detta samtidigt som de håller en hög nivå i kommunikation, försäljning och administration.

Jag är stolt över att kunna presentera mitt verk Droppen i begränsad upplaga. 

Bild: Amandah Andersson - Droppen

Henrik Nero, grundare i Nero Interior berättar om sitt samarbete med Artworks och Selected Prints:

- I mitt jobb som inredningsfotograf och stylist är jag ständigt på jakt efter konst som en del av rummet jag inreder och fotar. Tillsammans med Artworks har jag tagit fram en begränsad upplaga av ett unikt verk av konstnären Petrus Bergstrand Nordenskiöld. Jag tycker att hans konst har ett unikt flöde och rörelsemönster som lyfter hela rummet.

Bild: Petrus Bergstrand Nordenskiöld - A spectacle for the end

Med denna satsning strävar vi inte bara efter att erbjuda konst till en bredare publik, utan vi anpassar också vårt erbjudande för att möta de nya utmaningar som konstvärlden står inför.

Det är ett led i vårt fortsatta arbete med att göra konst till ett naturligt samtalsämne vid middagsbordet.

Se mer på Artworks Selected Prints

Selected Prints på Instagram