Sensationella gallerier i Malmö

Altar Art Space

Altar Art Space är ett icke-kommersiellt konstnärsdrivet galleri, kulturell plattform och studio kollektiv. Alta Art Space började sina utställningsverksamhet 2015 och drivs av konstnärerna Julia Selin, Matti Sumari, Stina Malmqvist, André Talborn, Petter Dahlström Persson, Jens August Lindqvist och Ida Persson. Beläget i en före detta Ketchup Fabrik och arrangerade under ett år ungefär 10-12 olika utställningar. 

Adress: Celsiusgatan 40 Malmö. Öppet efter överenskommelse.

Galleri CC 

Galleri CC i Malmö grundades 2003 och är ett icke-kommersiellt galleri som finansieras av Malmö Stad och Kulturrådet. Det drivs drivs ideellt av konstnärer som är verksamma i Malmö. På Galleri CC kliver konstnärerna in i Curator rollen och realiserar utställningskoncept i nära samarbete med en eller flera inbjudna konstnärer. Galleriet producerar åtta utställningar per år, bestående av separat, grupp och open calls. Grunden för verksamheten står alltid i ett växlande tillstånd där engagemang från konst och konstnärer från hela världen är det som underbygger och inspirerar dess innehåll. 

Adress: Båstadsgatan 4, Malmö. Öppettider: TORS-FRE 16-19, LÖR-SÖN 13-16, resterande dagar öppet efter överenskommelse.

Galleri Ping Pong

Ping Pongs främsta fokus har alltid varit att representera ung, lokal samtidskonst. Idag, mer än femtio år sen är Galleri Ping-Pong grundades är det inte bara ett av Malmös, kanske landets, främsta galleri. Utöver sitt ambitiösa utställningsprogram,  finns det också vinylskivor, böcker och filmer till salu i lokalen. Galleriet arrangerar inte sällan konserter och litteraturkvällar för att visa att ett galleri inte bara måste vara en “vit kub”. 

Adress: Stora Nygatan 4 Malmö. Öppettider: TIS-LÖR 12-17 (FRE 12-16)

Galerie Leger 

Malmö mest flamboyanta konstgalleri, Galerie Leger, blev trött på sin plats på Dockan i Malmö och har sedan mars 2017 ockuperat lokaler på Gustav Adolfs torg. De nya lokalerna fyller totalt 220 kvadratmeter och verksamheten drivs de två bröderna Yan och Claus Leger, vars far etablerade galleriet 1960.

Galerie Leger är värd för så många som tio utställningar varje år, främst av samtida skandinaviska konstnärer. Två målare som de har samarbetat med under en längre tid är Anette Harboe Flensburg och Max Book.

Adress: Stora Nygatan 11, Malmö. Öppettider: MÅN-FRE 10-17, LÖR 12-16

Krets 

I en före detta glassfabrik i Malmö huserar galleriet Krets. Ambitionen för det ideella galleriet är att visa internationell samtidskonst och dess främsta syfte är att introducera konstnärskap som inte tidigare visats i regionen. Organisation har en öppen inställning till samarbete och har nu tio år in utan tvivel skapat ett spännande utrymme för konst med ett innovativt och experimentellt program, sammansatt av en stor blandning av människor.

Adress: Kristianstadsgatan 16, Öppettider: ONS 17-21, FRE 14-17, LÖ-SÖ 12-15, resterande dagar öppet efter överenskommelse.