Skinnet (The Pinch), 2017

Teknik:

Storlek:

Edition:

Pris:

Silicone

160 x 50 cm

Unikt

Kontakta för pris

Detta projekt består av fotografier och skulpturer. Alla skapade av samma anledning – Att visualisera och tydliggöra min och troligtvis andra transpersoners upplevelse av att vara just trans för personer som inte fått chansen att känna könsdysfori. Jag har arbetat utifrån mina idéer och därefter har jag producerat och anpassat materialen efter vad som passade bäst för att framföra budskapet.

Ett citat som inspirerat och har återkommit genom hela processen är detta:

”Ni kanske vet hur det är att ha en sjuk kropp. förkyld eller febrig. Att det inte är så kul att vara kropp då. kroppsligheten blir så påtaglig och man blir varse om sin dödlighet. Att ha kroppsdysfori är såhär fast varje vaken sekund. Varje sekund är det en sånär jobbig kroppslig medvetenhet. det är inte hållbart. ” – Xenia. (Tjejer som oss. svt.play. http://www.svtplay.se/video/10575158/tjejer-som-oss/tjejer-som-oss-avsnitt-1)

Verket är en latexavgjutning i naturlig storlek. Ca 150cm hög (utan upphängnings anordning).

De var applicerat och är gjutet i en gipsform, därefter urplockad och upphängd med röda klädnypor infästa i fiskelina upp till taket.
Titeln är som sagt ”SKINNET” och även detta är ena av verken i utställningen ”Det klämmer, det skaver. Det är jag - eller inte.” vilket är en samling fotografier samt skulpturer som skapats i syfte att visualisera och tydliggöra min och troligtvis andra transpersoners upplevelse av att vara just trans för personer som inte fått chansen att känna könsdysfori. Jag som konstnär har i samlingen arbetat utifrån mina idéer
och därefter har jag producerat och anpassat materialen efter vad som passade bäst för att framföra budskapet.

Detta verk är skapat med syftet att visualisera känslan av att inte orka med och bara falla ihop. Att bara vilja lägga sig ner och ge upp. Det kan även tolkas som hur en kliver ur skalet och blir sig själv. Ömsa skinn. Det en lämnat bakom sig och det som förblir förflutet.

Det handlar om hur orken att hålla sig uppe har försvunnit och hur gnistan nästan slocknat. Alternativt kan det handla om utveckling, framsteg och en framtid.

Transport och andra avgifter kan tillkomma.