'Kampen. Inse. Tyngden. (The Pinch)', 2017, ett konstverk av Sian Hedberg
Kampen. Inse. Tyngden. (The Pinch), 2017

Storlek:

Edition:

Pris:

350 x 120 cm

Unikt

Kontakta för pris

Detta projekt består av fotografier och skulpturer. Alla skapade av samma anledning – Att visualisera och tydliggöra min och troligtvis andra transpersoners upplevelse av att vara just trans för personer som inte fått chansen att känna könsdysfori. Jag har arbetat utifrån mina idéer och därefter har jag producerat och anpassat materialen efter vad som passade bäst för att framföra budskapet.

Ett citat som inspirerat och har återkommit genom hela processen är detta:

”Ni kanske vet hur det är att ha en sjuk kropp. förkyld eller febrig. Att det inte är så kul att vara kropp då. kroppsligheten blir så påtaglig och man blir varse om sin dödlighet. Att ha kroppsdysfori är såhär fast varje vaken sekund. Varje sekund är det en sånär jobbig kroppslig medvetenhet. det är inte hållbart. ” – Xenia. (Tjejer som oss. svt.play. http://www.svtplay.se/video/10575158/tjejer-som-oss/tjejer-som-oss-avsnitt-1)

Även detta verk består av tre iscensatta fotografier, utskrivna.
På bilderna interagerar jag med mitt verk ”SIGNE” och syftet med bilderna är att visualisera hur depression och annan psykisk ohälsa kan tynga ner en. Hur nära och kära tvingas kämpa för att hålla en uppe och hur man själv krigar mot sina egna inre tankar och känslor. Tolkningen är fri och kan varieras i all oändlighet beroende på betraktarens erfarenheter och kunskap.
Som jag skrivit tidigare är det konst och konst tokas olika från individ till individ.

Verket består av 3 fotografier som hänger ihop, monteras vertikalt över varandra.
Varje bild är 110 cm breda och ca 70 cm höga.


Transport och andra avgifter kan tillkomma.