'Håll mig uppe. Håll mig tillbaka. (the Pinch)', 2017, ett konstverk av Sian Hedberg
Håll mig uppe. Håll mig tillbaka. (the Pinch), 2017

Storlek:

Edition:

Pris:

120 x 50 cm

Unikt

Kontakta för pris

Detta projekt består av fotografier och skulpturer. Alla skapade av samma anledning – Att visualisera och tydliggöra min och troligtvis andra transpersoners upplevelse av att vara just trans för personer som inte fått chansen att känna könsdysfori. Jag har arbetat utifrån mina idéer och därefter har jag producerat och anpassat materialen efter vad som passade bäst för att framföra budskapet.

Ett citat som inspirerat och har återkommit genom hela processen är detta:

”Ni kanske vet hur det är att ha en sjuk kropp. förkyld eller febrig. Att det inte är så kul att vara kropp då. kroppsligheten blir så påtaglig och man blir varse om sin dödlighet. Att ha kroppsdysfori är såhär fast varje vaken sekund. Varje sekund är det en sånär jobbig kroppslig medvetenhet. det är inte hållbart. ” – Xenia. (Tjejer som oss. svt.play. http://www.svtplay.se/video/10575158/tjejer-som-oss/tjejer-som-oss-avsnitt-1)

”Håll mig uppe/håll mig tillbaka”
En fortsättning av tidigare idéer, vill precis som då spegla känslan. Jag dör. Jag orkar inte. Ni, min familj, försöker men jag orkar fan inte. vad ska jag göra? Min pappa står över mig och gäller i repen som håller mig uppe. Samtidigt som han symboliserar kärleken och stödet av min familj symboliserar han de som har makten över mig. Utredningsteamet, läkarna. De som håller mig som en marionettdocka.
Hatet mot att inte ha kontrollen över sig själv. Andras ord och bestämmelser som säger om en får leva eller dö. Dom bestämmer om jag ska få det jag behöver nu eller om jag ska behöva vänta ett år till. Dom är mina ovalda regenter, gudar.

Transport och andra avgifter kan tillkomma.