Bort. Försvinn. (The Pinch), 2017

Storlek:

Edition:

Pris:

120 x 250 cm

Unikt

Kontakta för pris

Detta projekt består av fotografier och skulpturer. Alla skapade av samma anledning – Att visualisera och tydliggöra min och troligtvis andra transpersoners upplevelse av att vara just trans för personer som inte fått chansen att känna könsdysfori. Jag har arbetat utifrån mina idéer och därefter har jag producerat och anpassat materialen efter vad som passade bäst för att framföra budskapet.

Ett citat som inspirerat och har återkommit genom hela processen är detta:

”Ni kanske vet hur det är att ha en sjuk kropp. förkyld eller febrig. Att det inte är så kul att vara kropp då. kroppsligheten blir så påtaglig och man blir varse om sin dödlighet. Att ha kroppsdysfori är såhär fast varje vaken sekund. Varje sekund är det en sånär jobbig kroppslig medvetenhet. det är inte hållbart. ” – Xenia. (Tjejer som oss. svt.play. http://www.svtplay.se/video/10575158/tjejer-som-oss/tjejer-som-oss-avsnitt-1)

Två förnyade fotografier återskapade och utskrivna på större ark. Original bilderna är tillverkade tidigare i min transition och syftet var att visualisera det jag kände. Få ut ångesten. Obekvämheten. Det jobbiga, tighta. Det som inte försvinner utan sitter fast. Fast vuxet. Jag använde fotokonsten som ett sätt att få ut min frustration och förtvivlan. Våld och konst var det enda som kunde användas för att hantera situationen och därigenom skapades verket.

Verket består av 2 fotografier som hänger ihop, monteras horisontellt bredvid varandra.

Varje bild är 110 cm breda och ca 70 cm höga.

Transport och andra avgifter kan tillkomma.