thumbnail image
VIMMERBY SÖKER SUPERHJÄLTAR!

2 min read

Vimmerby Konstförening söker omgående flera personer som vill engagera sig i dess styrelse. Lyckas man inte rekrytera fler ledamöter riskerar orten att bli av med en aktör som i 50 år bidragit till att berika och skapa ett mer levande kulturliv i Vimmerby och Småland. 

Genom ditt engagemang är du inte bara med och stöttar kulturlivet i Vimmerby du är också med och bidrar till att göra orten mer attraktiv, skapar fortsatta möjligheter för konstnärer samt att inspirera och bilda nästa generation av konstintresserade. Konsten inger en känsla av stolthet, något som är oerhört viktigt i dessa osäkra och konsumtionsorienterade tider. 

Ett Vimmerby utan konstföreningen är fattigare! 

Ordförande Kerstin Lindgren Christe berättar om att vara aktiv i föreningen:

Ordförande Kerstin utanför utställningslokalen. Bild: Rebecca Forsgren Malmström

Vad förväntas man att bidra med som styrelseledamot? 

Det finns flera olika roller i vår styrelse där ordföranden har det övergripande ansvaret för utställningar och evenemang som vi producerar. Kassören tar hand om medlemmarna och ekonomin i föreningen. Sekreterare sköter dagordningar och protokoll. När man är med i styrelsen får man även ha kontakt med konstnärer, sköta marknadsföring och ta hand om sociala medier. Och såklart vara på plats vid vernissager och utställningar. 

Vad är det bästa med att vara med i konstföreningens styrelse? 

Att få välja konstnärer och sen hänga utställningarna; att få se en utställning som man planerat komma till liv i det fina Warmbadhuset i Vimmerby.  

Vad står på agendan framöver? 

Vi har fått massa fin respons på allt som vi har planerat vilket är superkul! Nu närmast är det årsmöte då alla vinster i årets konstlotteri delas ut. Sen kommer vårsalongen som har vernissage den 4 april! Sen är det målarkurs och konstresa till Tallinn på g. 

Vem söker ni till styrelsen?

Den som är riktigt peppad och tycker att det låter roligt! Alla förmågor är viktiga, både den som kanske har koll på styrelsearbete sen tidigare och den som har nya roliga idéer på marknadsföring eller utställningar. 

Hör av dig till Kerstin om du vill vara med och utveckla kulturlivet i Vimmerby: 

Kerstin Lindgren Christe på telefon 0738 51 89 05 eller mail: k.christe@hotmail.com

Länk till artikel i Vimmerby Tidning - Vimmerby konstförening i styrelsekris