thumbnail image
TIPS PÅ UTSTÄLLNINGAR INFÖR HELGEN

Utställningar du inte får missa just nu!

Samtidigt som många utställningar nu öppnar för hösten är det sista chansen att se några av sommarens bästa utställningar. Här kommer några tips på utställningar, både utomhus och inomhus, att besöka till helgen! 

Pilane skulpturpark på Tjörn

Varje sommar visas nya konstverk här. Nu är det sista chansen för ett besök innan de stänger för säsongen. Skulpturparkens enda permanenta verk är skulpturen Anna av Jaume Plensa, en av världens största och vackraste skulpturer. Skulpturen har blivit som blivit ett landmärke för hela Västkusten. Sedan 2007 har skulpturparken Pilane visat konst av bland annat internationella trofeer som Erwin Wurm, Tony Cragg, Magdalena Abakanowicz, Jaume Plensa, Alice Aycock, Bernar Venet och Laura Ford. 2016 utnämndes skulpturparken till en av Europas tio bästa skulpturparker av brittiska The Guardian.

Adress: Pilane gravfält, 471 92 Klövedal

Roger Metto hos Galleri Thomassen

Nu på lördag öppnar utställningen Passager på Galleri Thomassen. Imponerande bergskedjor, djupa dalar och brusande himmel som liknar naturen. Roger Metto är en mästare i färg och arbetar väl med färgen för att fånga fantasier av stora äventyrare. Han fångar människans småhet i förhållande till naturens enorma omfattning. Metto föddes i Kiruna och idag bor han i Stockholm. Nu öppnar han med en soloutställning hos galleristen Paul Thomassen med konstverk som påminner om hans barndomsminnen från upp i norr. 

Adress: Götabergsgatan 32, Göteborg


Verk av Roger Metto

Untitled på Göteborgs konsthall 

I projektet Untitled bjuder Göteborgs Konsthall in ett antal konstnärer att presentera verk som produceras och förmedlas utifrån de nya villkor av social distansering och isolering som gäller nu. Verken kommer att presenteras löpande under året. Några av verken presenteras på Göteborgs konsthalls hemsida och/eller i kanalerna på sociala medier, medan andra kommer att bestå av performance eller ta fysisk form och visas på offentliga platser i staden. Bland konstnärerna finns Andreas R Andersson, Josefina Björk, Laleh Kazemi, Olof Marsja, Anna-Karin Rasmusson, Linda Tedsdotter och Markus Öhrn

Adress: Götaplatsen, Göteborg

Konstrundan i Majorna

Konstrundan i Majorna ställdes in i våras på grund av Covid-19 pandemin. Men nu gläds alla konstnärer åt att kunna genomföra en annorlunda och något nedbantad Konstrunda, som följer Folkhälsomyndighetens restriktioner.Ett 80-tal konstnärer medverkar med sina alster på galleriet. De konstnärer som kan, kommer dessutom att hålla öppet i sina egna ateljéer under utställningsperioden. Deras öppettider kan variera något, se tiderna på hemsidan.

Adress: Taubegatan 9a, Göteborg