thumbnail image
TIPS FÖR ATT LOCKA OCH BEHÅLLA MEDLEMMAR!

Estetik och lättillgänglig information är viktigt, framförallt för de yngre generationerna som bombas med information från olika håll. Därför tänkte vi ge lite tips för när ni lägger ut information eller bilder på konstverk. 

Desto kortare rubrik desto bättre

Använd en sammanfattande rubrik som väcker tillräckligt mycket intresse för att man ska klicka sig vidare. Ett exempel på sådan rubrik för en utställning är:

“Följ med till sagornas värld” 

Konstverk från Detroit Stockholms utställning "Fairytale of Stockholm"

I en rubrik behöver man inte inkludera specifika detaljer. Rubriken ska väcka intresse och få personen att vilja klicka sig vidare för att få mer information. Använd en högupplöst bild som omslagsbild för att berätta mer om vilken typ av konst man kommer möta. 

Ifall man inte kommer på någon bra rubrik är det bättre att endast skriva in konstnärens namn eller utställningens titel och lämna detaljerna till den följande brödtexten istället.

Brödtext och radbrytningar

Texten som sammanfattar utställningen eller aktiviteten ska inkludera en kort bakgrund samt alla viktiga detaljer. Detaljer såsom datum och tid fyller ni i en separat ruta så det behöver ni inte nämna i den löpande texten. 

Ifall konstnären har en egen sida på Artworks behöver ni heller inte inkludera för mycket text om själva konstnären och konstverken, utan hänvisa läsaren att klicka vidare istället. 

Det är även viktigt att texten ser snygg och enkel ut, dvs radbrytningar som separerar informationen och gör den lättare att ta in, men som även gör texten mer tilltalande rent visuellt. 

Skapa tilltalande konstutlottningar

När det kommer till bilder på konstverk är det en god ide att inkludera bilder på verket i sin helhet inklusive ram för att få en uppfattning av skala. Däremot ska det inte vara den första bilden man ser. 

Tips är att beskära bilden så att endast motivet är med, och sedan lägga till en andra bild på konstverket med ram som man kan klicka sig vidare till. På så sätt får man ett stilrent första intryck och blir dessutom uppmanad att interagera med innehållet för att få mer information. 


Ifall ni vill ha råd eller hjälp med att implementera tipsen i praktiken är det bara att höra av er till Kristina på Artworks!