thumbnail image
NY SÄSONG OCH NYTT SAMARBETE!

Hej kära medlemmar!

Välkomna tillbaka! 

Vi har under sommaren inlett ett samarbete med konstföretaget Artworks som tillhandahåller ett kombinerat hemsides-, administrations- och kommunikationssystem specialdesignat för konstföreningar. 

Detta betyder att vi nu har en ny och fin hemsida! Här kommer ni framöver att hitta all information om vad som händer i föreningen och ni kommer att kunna spana in alla verken till utlottningen i förväg. Vi kommer dessutom att skicka ut inbjudningar till våra aktiviteter och annan viktig och spännande information via systemet.

Här hittar ni sidan: https://artworks.se/gallerier/forboflooringskonstforening

Utställningar du inte får missa just nu!

Ny säsong betyder sista chansen att se sommarens utställningar och att en massa nya spännande utställningar öppnar. Här kommer lite konsttips att spana in inför helgen.  

Pilane skulpturpark på Tjörn

Verket Anna av Jaume Plensa

Varje sommar visas nya konstverk här. Nu är det sista chansen för ett besök innan de stänger för säsongen. 

Sedan 2007 har skulpturparken Pilane visat konst av bland annat internationella trofeer som Erwin Wurm, Tony Cragg, Magdalena Abakanowicz, Jaume Plensa, Alice Aycock, Bernar Venet och Laura Ford. 2016 utnämndes skulpturparken till en av Europas tio bästa skulpturparker av brittiska The Guardian. Skulpturparkens enda permanenta verk är skulpturen Anna av Jaume Plensa, en av världens största och vackraste skulpturer.

Adress: Pilane gravfält, 471 92 Klövedal

Roger Metto hos Galleri Thomassen

Galleri Thomassen öppnade nyligen utställningen Passager med konstnären Roger Metto. Imponerande bergskedjor, djupa dalar och brusande himmel som liknar naturen. Roger Metto är en mästare i färg och arbetar väl med färgen för att fånga fantasier av stora äventyrare. Han fångar människans småhet i förhållande till naturens enorma omfattning. 

Metto föddes i Kiruna och idag bor han i Stockholm. Nu öppnar han med en soloutställning hos galleristen Paul Thomassen med konstverk som påminner om hans barndomsminnen från upp i norr.

Adress: Götabergsgatan 32, Göteborg

Verk av Roger Metto

Untitled på Göteborgs konsthall 

I projektet Untitled bjuder Göteborgs Konsthall in ett antal konstnärer att presentera verk som produceras och förmedlas utifrån de nya villkor av social distansering och isolering som gäller nu. Verken kommer att presenteras löpande under året. 

Några av verken presenteras på Göteborgs konsthalls hemsida och/eller i kanalerna på sociala medier, medan andra kommer att bestå av performance eller ta fysisk form och visas på offentliga platser i staden. Bland konstnärerna finns Andreas R Andersson, Josefina Björk, Laleh Kazemi, Olof Marsja, Anna-Karin Rasmusson, Linda Tedsdotter och Markus Öhrn

Adress: Götaplatsen, Göteborg

Konstrundan i Majorna

Imorgon öppnar Konstrundan i Majorna. Konstrundan ställdes in i våras på grund av Covid-19 pandemin. Men nu gläds alla konstnärer åt att kunna genomföra en annorlunda och något nedbantad Konstrunda, som följer Folkhälsomyndighetens restriktioner.

Ett 80-tal konstnärer medverkar med sina alster på galleriet. De konstnärer som kan, kommer dessutom att hålla öppet i sina egna ateljéer under utställningsperioden. Deras öppettider kan variera något, se tiderna på hemsidan.

Adress: Taubegatan 9a, Göteborg

Bild från konstrundan

Ha en härlig vecka!

Forbo Floorings konstförening