thumbnail image
SÄSONGSPROGRAM

Välkommen till höstens alla aktiviteter!

UTSTÄLLNINGAR

28/8–12/9: Jens Ahlbom: Som landet ligger
Jens Ahlbom är illustratör, tecknare och konstnär från Hudiksvall ochhar bl.a. illustrerat de populäraMulle Meck-böckerna men visar här sitt måleri. Han har deltagit i samlingsutställningar runt om i Sverige och utomlands och även haft separatutställningar. Jens har mottagit många utmärkelser och är även ledamot i Svenska Barnboksakademin och Hälsinge Akademi.

18/9–3/10: Ulla Helenius-Reit
Gävle-konstnären Ulla Helenius-Reit har under sin långa karriär varit djupt engagerad i den samtida debatten. Ulla har genomfört ett stort antal separatutställningar och offentliga uppdrag inom måleri och emalj. Färgens höga klang och rytm står ofta i kontrast till konstverkens innebörd. Ulla är vidare grundare av emaljverkstaden i Gävle och initiativtagare till kulturpriset Guldnyckeln som varje höst delas ut av Gävle konstgrafiker. 2020 invigdes hennes stora emaljutsmyckning i Bollnäs resecentrum.

9–31/10: Länskonstutställningen
Gävleborgs Läns Konstförening har sedan många år arrangerat Länskonstutställningen som cirkulerar mellan olika platser i länet och i år är det vår tur! Utställningen är öppen för alla konstnärer födda och/eller verksamma i Gävleborgs län. Ansökningarna sker digitalt. Sista ansökningsdag är 1 oktober. För mer information om hur man ansöker, tider m.m. hänvisar vi till hemsidan: www.gavleborgslanskonstforening.se.

6–7/11: Konstrundan
Många saknade nog Konstrundan förra året men nu är den tillbaka. Det blir femtonde året som vi kan besöka bygdens konstnärer och samspråka om deras arbete och villkor. En speciell folder med utställarna och deras adresser kommer att finnas tillgänglig.


KONSTBIO
Under hösten kommer vi att visa konstfilm på Biografteatern i Kilafors.

23/10 kl 14: Botticellis Florens
Upplev renässansens Florens med utgångspunkt i mästaren Botticellis olika mästerverk.

20/11 kl 14: Rafael – det unga geniet
Det är 500 år sedan Rafaels död. Konstnären var en av renässansens främsta mästare, berömd för sina extraordinära kvinnoporträtt.

Biljettpris: 120 kr (90 kr under 25 år). Köp biljetter på Bio.se eller direkt i bions kassa.


KONSTRESOR

16/10: Villa Akleja i Vaxholm
Välkommen till Antikrundans konstexpert Claes Moser och Sanna Evers i Villa Akleja. Vi får njuta av en spännande berättelse om konstnären JAG Acke och hans familj och vänner samt även se en unik samling av Marie Kröyer verk, som mirakulöst återfanns i Dalarna för tjugo år sedan. Vi startar från Kvarnen kl 08.30 och anländer till Vaxholm kl 11.30 och beräknar vara åter ca kl 19. Pris inkl. bussresa, bussfika ned och lunch 800 kr. Bindande anmälan senast 8/10 till: kanslist@soderhamnskonstforening.se

13/11: Linn Fernström och Party for Öyvind
Vi satsar på en intensiv resa med besök på två stora utställningar på Liljevalchs och Sven-Harrys. Linn Fernström är en av våra främsta samtida målare. Hon intar Liljevalchs med sitt egensinniga måleri med sin rika färg- och formkänsla. Därefter en storslagen grupputställning på Sven-Harrys till minne av Öyvind Fahlström med mängder av internationella storheter. Vi startar från Kvarnen kl. 08.00 och räknar med att vara åter ca kl 19. Pris inkl. bussresa, bussfika ned och inträden men exkl. lunch 500 kr. Bindande anmälan senast 5/11 till: kanslist@soderhamnskonstforening.se.


ÖVRIGT

20–22/8: KONSTMARKNAD
Vi öppnar säsongen med vår mycket populära Konstmarknad där du kan byta och sälja konst som du kanske tröttnat på och fynda nya verk. Egna verk är inte tillåtna. Inlämning 18/8 kl 16–19. Vernissage 20/8 kl 15–19. Lördag och söndag öppet kl 12–15.

18/11: HÖSTMÖTE
Årets inköpta konst lottas ut till medlemmar som betalat medlemsavgiften. Vi räknar med att åter kunna träffas på vanligt sätt och kunna erbjuda soppa och dryck. Vinsterna visas på hemsidan två veckor före mötet.
Lokal: Norrtullskolans matsal kl. 18.30.