thumbnail image
ARTIKEL OM FÖRENINGEN I ÖSTGÖTA CORRESPONDENTEN

Östgöta Correspondenten skriver om våra utställningar och uppmärksammar att föreningen växer! Kul läsning.

Hedda Themner skriver om föreningen i Östgöta Correspondenten idag. Här nedan kommer ett urklipp ur artikeln.  

Glaskonst och döttrar på galleriet i höst 

Snart inleds konsthösten på Saab Art Gallery. Johan Barrett, Fredrik Nielsen och Döttrarna kommer att visas hos föreningen.

Den 14 september är det dags för vernissage på Saab Art Gallery då höstens utställningar drar igång. Först ut är konstnären Johan Barrett. Han är född i Uppsala och har tidigare ställt ut på bland annat Liljevalchs vårsalong i Stockholm. 

Den 5 oktober inleds höstens andra utställning. Då är det Linköpingsfödde glaskonstnären Fredrik Nielsen som ställer ut sina verk. 

– Fredrik Nielsen är Sveriges främsta glaskonstnär just nu, han är mycket stor i hela världen, säger Margareta Samuelsson, vice ordförande i Saabs konstförening. 

Verket "The water was violent", 2016 av Johan Barrett

Sist ut är fyra konstnärer som går under namnet Döttrarna. Utställningen har vernissage den 9 november. De som kommer att ställa ut sina verk då är Sara Elggren, Maria von Hausswolff, Ania Pauser och Johanna Hoffsten. 

– Den tredje utställningen i november är fyra döttrar. Deras fäder ställde ut hos oss i april 2018. Då kom vi på att det kunde vara trevligt, då deras döttrar är väldigt begåvade konstnärer också. Det är jättespännande, säger Margareta Samuelsson. 

De som får vara medlemmar i konstföreningen är anställda på Saab, anhöriga till anställda och tidigare anställda som har gått i pension. Vernissagerna och utställningarna är dock öppna för allmänheten. 

Föreningen växer och sedan augusti har de fått 35 nya medlemmar. Margareta Samuelsson tror att det är mycket tack vare portalen Artworks som de är kopplade till. Där har Saabs Konstförening en hemsida och man kan även ta del av olika kulturhändelser i hela Sverige. 

Verk av Sara Elggren, Handkerchief 2015

Länk till atikeln här (notera at den ligger bakom login) https://www.corren.se/kultur-noje/glaskonst-och-dottrar-pa-galleriet-i-host-om6284593.aspx 

Skribent Hedda Themner, Östgöta Correspondenten 2019-09-09