thumbnail image
RAPPORT FRÅN ÅRSMÖTET 2020

  

Herrljunga konstförenings årsmöte 24 febr. 2020

Ordförande, Margareta Kylén, inledde kvällen med att hälsa ett 60 tal närvarande och konstnären Van Arty välkomna. Konstföreningen fyller 45 år och är fortfarande välmående! Hon uppmärksammade också medlemmarna på den nya hemsidan och att information, bilder och kallelser i fortsättningen kommer att skickas digitalt. De som inte lämnat e-postadress kommer dock att få sina brev per post två ggr/år. 

Vi fick lyssna till en intressant föreläsning av kommande utställare konstnären Van Arty från Vilske Kleva i Falköping. Han berättade om sin väg till konstnär och om sina många intressen och förmågor. Musik, berättande, hantverk och måleri. Genom att visa sina alster illustrerade han olika tekniker och tankesätt, allt från porträtt, landskap och hav till det helt abstrakta. Han betonade sin glädje i det spontana impulsiva måleriet. Han tackades med varma applåder och förstås Gäseneost. 

Efter smörgåstårta och god kaka, jubileumsåret till ära, vidtog sedvanliga mötesförhandlingar (se protokoll på hemsidan). Maj-Britt Lundberg avtackades efter mångårigt förtjänstfullt styrelsearbete med varm applåd och Alboga-choklad. Hen vann senare även en vacker vas.

Monica Thiel informerade om den konstresa som ordnas lördagen den 25 april till konst- och design-muséet Vandlorum i Värnamo. Mer information och anmälan finns på hemsidan.

Kvällen avslutades med dragning på lotterierna och det förnämliga konstlotteriet för medlemmarna.  Många gick lyckliga hemåt som vinnare och vi andra ser fram emot nästa årsmöte.