thumbnail image
ORDFÖRANDEN HAR ORDET

Första halvåret på verksamhetsåret 2020 är nu historia.
6 protokollförda styrelsemöten har vi haft men ingen utställningsverksamhet!  
Vi hade tankar på att genomföra utställningen PORTRÄTT och KUNGSÖRSBILDER tidig höst. Förnyad kontakt togs med Kungsörs Hembygdsförening. Men då mötesrestrektionernakvarstod efter sommaren, bestämde vi oss för att lägga projektet i malpåse.

Konstens vecka är en riksomfattande konsthändelse som äger rum vecka 40 varje år. Årets upplaga av Kulturveckan, som den kallas i Kungsör, är förstås inte så innehållsrik som den brukar vara. Men det som erbjuds kan du läsa om på Kungsörs hemsida, via Bibliotek/Evenemang och utställningar.
Konstutställningar blir det på Villa Wingarhed och på Ljungs Goa. Det kommer också pågå utställningar i några av våra centrala skyltfönster. 

Tisdagen i Kulturveckan kan man komma tillbiblioteket när det passar kl.16 – 18. Då visas film som Sarah Vegna har gjort. Det är lokala konstnärer som presenteras. Det är två lite längre samtal med Lilian Granqvist Fransson och Jonas Eriksson. Sedan följer korta presentationer av ytterligare tio lokala konstnärer.
Denna tisdag kan man också få se en film om Kungsörs skulpturer. Det är Sarah och hennes man som har gjort en fin film av den digitala Skulpturvandring som vi i styrelsen tog initiativ till i våras. Denna film kan ni nå via denna länk: https://www.youtube.com/watch?v=4YCNZAtCgSY&feature=youtu.be

I slutet på oktober är det dags för 6-åringarnas utställning. För att göra det så smittfritt som möjligt kommer barnens alster att sättas upp i några skyltfönster, på Drottninggatan. Den kommer att visas mellan veckorna 43-45.

Julsalongen kommer gå av stapeln i början på december. Som planen är kommer även detta att bli skyltfönster-utställning. 

Spännande utställningar planeras inför 2021. Vi önskar att läget då är under kontroll så att vi kan möta konsten i vår vanliga utställningslokal.

Hälsningar från styrelsen / genom Mette K. Forchhammer