thumbnail image
NYTT SAMARBETE OCH KONSTTIPS!

Hej!

Vi har nyligen inlett ett samarbete med konstföretaget Artworks som tillhandahåller ett kommunikationsverktyg specialdesignat för konstföreningar. Förhoppningsvis ska det göra det ännu roligare och enklare att vara medlem i föreningen. Vi har därför en ny sida där vi kommer presentera verken till utlottningarna och all info kommer vi enkelt kunna skicka ut till er över mail. 

Du läser nu det allra första utskicket!

Här nedan kommer ett par konsttips inför helgen också!

Lena Cronqvist på Waldemarsudde

Lena Cronqvist debuterade som konstnär 1965 och har sedan dess visat sina verk i många utställningar. I utställningen ingår verk från 1960-talet fram till idag, i form av måleri, grafik, teckningskonst, skulptur och textila verk. Med över två hundra verk är det den mest omfattande retrospektiven någonsin med hennes konst. Här finns även ett antal verk från senare år som aldrig tidigare visats publikt. 

Pågår till 25 oktober Adress: Prins Eugens väg 6, Djurgården Stockholm


Verket Skyddsängeln som visas på Waldemarsudde

Sorgearbete på Bonniers Konsthall

Lena Cronqvist är dessutom aktuell i grupputställningen Sorgearbete som öppnar den 2 september på Bonniers konsthall. I utställningen deltar även konstnärerna Alejandro Cesarco, Berit Lindfeldt, Felix Gonzalez-Torres, Jennifer Loeber, Jonas Dahlberg och Nadine Byrne. Utställningen handlar om det arbete som sorg kräver. Det handlar dock inte om sorgearbete i en teoretisk eller filosofisk mening utan alla verk som samlas i utställningen är skapade ur eller i ett sorgearbete. 

Öppnar 2 september Adress: Torsgatan 19, Stockholm

Bella Rune på Carl Eldhs ateljémuseum

Det lilla men vackra Carl Eldhs ateljémuseum i Stockholm visar denna sommar en utställning med konstnären Bella Rune. Bella är född 1971 och har studerat på Chelsea College of Arts i London och Beckmans designhögskola i Stockholm.Hon är även professor på konstfack. Bella arbetar med skulpturer och kanske framförallt med tråd av olika slag och i denna utställning visas några av hennes storslagna och ömtåliga textilskulpturer.


Detalj från utställningen med Bella Rune

Alice Aycock på Djurgården

Under sommaren har den internationellt erkända skulptören Alice Aycock intagit Kungliga Djurgården. Nu är det sista chansen att se de otroliga verken.  Den 73-årige konstnären, till vardags baserad i New York i USA, visar skulpturer som är inspirerade av naturkrafter, leksaker och nöjesfält. Det gemensamma för verken på Djurgården är rörelse och okontrollerbara krafter. Utställningen arrangeras av Prinsessan Estelles Kulturstiftelse och är hennes första separatutställning i Skandinavien. Utställningen öppnar 7 juni och pågår fram till 27 september.

Adress: Kungliga Djurgården Stockholm


Alien Twister av Alice Aycock

Trevlig helg!