thumbnail image
VÄLKOMMEN TILL VÅR NYA SIDA!

Hej alla medlemmar! 

I dessa mörka tider har vi något ”ljust” att berätta om. Vi har precis inlett ett samarbete med Artworks, en digital plattform som ger vår konstförening bättre förutsättningar för att inspirera och lära känna fler konstentusiaster.

Företaget har utvecklat ett enkelt allt-i-ett verktyg anpassat för våra behov och jobbar i linje med vår vision att bredda konstintresset och stötta konstnärer. Med Artworks får BLADORAM en röd tråd med allt från hemsida och medlemsregistrering till funktionalitet för att hantera aktiviteter och utlottningar.  

Artworks kommer dessutom att underlätta arbetet för oss i styrelsen och kommunikationen med er medlemmar. Förhoppningen är att vi tillsammans ska ta föreningen till nya höjder och göra det ännu roligare att vara medlem, och på sikt öka antalet medlemmar.

Här hittar ni sidan!

Nu vidare till lite kulturinspiration inför jul! 

Trots att många museer och konsthallar har stängt sina dörrar går det fortfarande att besöka följande platser under julledigheten:

THIELSKA GALLERIET är fortsatt öppet för besök under trygga och anpassade former. Just nu visas utställningarna ”Augusta Lundin. Sveriges första modehus” samt ”Hjalmar Söderberg och bildkonsten”

Bild från utställningen: Augusta Lundin. Sveriges första modehus


BONNIERS KONSTHALL är endast öppet för förbokade besök. Bonniers visar stipendiatutställningen ”Ida Idaida och Fathia Mohidin”.

Fathia Mohidin, KIN, 2020 och Roll Deep, 2020. Foto: Jean Baptiste Béranger.


MARABOUPARKEN håller helgöppet. Här visas utställningen ”Wanja Djanaieff och hennes tjugotvå älsklingsfärger”, en retrospektiv med verk av en av Sveriges mest inflytelserika textilformgivare. Man kan endast besöka konsthallen med en förbokad biljett.

Wanja Djanaieff och hennes tjugotvå älsklingsfärger

Här kommer dessutom lite tips på konst att ta del av hemifrån! 

KULTURSPÅRETS nya konstrunda EXISTENSEN går att uppleva både på plats och hemma från soffan.

Funderar du ibland över livets stora frågor? I Kulturspåret -stadens app för konst och kultur- finns en ny rundtur där du möter 6 konstverk som handlar om livets mening, förlust, glädje och sorg. Vi kallar den EXISTENSEN. Ladda ner den gratis där appar finns. Här hittar du info om hur du gör.

God Jul önskar BLADORAMs styrelse