thumbnail image
NY SÄSONG OCH NYTT SAMARBETE!

Hej kära medlemmar!

Vi i Peabs konstförening Nord vill önska er välkomna tillbaka till en ny och spännande konstsäsong!

V ikan även berätta att konstföreningen har börjat använda Artworks tjänster för konstföreningar. Med verktyget får vi en röd tråd från hemsida och medlemsregistrering till ett allt-i-ett-verktyg för aktiviteter och utlottning, samt enkel och säkrare medlemshantering.

Detta betyder att vi dels har en ny och fin hemsida och all info om aktiviteter och liknande kommer mailas t direkt till er. Vi kommer att spara en massa tid för alla oss i styrelsen samtidigt som upplevelsen bli modern och kul för medlemmar.  

Här hittar ni sidan: https://artworks.se/gallerier/peabnord

Landets bästa sommarkonst

Sen vill vi avsluta med några aktuella konsttips!

Olof Marsja och Erling Johansson på Havremagasinet

Verk av Olof Marsja

Nu är det sista chansen att se duoutställningen med Olof Marsja och Erling Johansson på Havremagasinet i Boden. Båda konstnärerna är från Norrbotten och har sina rötter i Gällivare men representerar två olika generationer. Deras gemensamma bakgrund går att se i deras konst.

Erling Johansson har en lång karriär bakom sig, både i Sverige och internationellt och har jobbat med alltifrån måleri till film. Marsja är en 50 år yngre skulptör som fått flera stipendier och gjort utställningar runt om i landet de senaste åren.

Pågår till 27 september
Adress: Havremagasinet, Norrbottensvägen 18, Boden

Umedalens skulpturpark 

Verk av Louise Bourgeois

Umedalens skulptur är en skulpturpark vid Umedalen i Umeå. Finansierad av Balticgruppen, ett stort fastighetsbolag och är curaterad av Galleri Andersson/Sandström. Den första skulptur utställning visades här 1994. Sedan dess har 190 konstnärer blivit utställda i parken och 44 skulptur har lagts till den permanenta samlingen. 

Adress: Umeå

Ann Caroline Breig hos Söderhamns konstförening

Ann-Caroline är i dag kanske Söderhamns mest kända konstnär. Ann-Caroline är utbildad vid Royal Academy of Arts i London och startade Konstkraft i Ljusne. På Kvarnen i Söderhamn visar hon nu olika sidor av sitt konstnärskap. 

Utställningen visar konstnären i ett intensivt experimenterande med sig själv som modell med en intention att vara trogen den initiala idén i skapandet. Vi möter också intrasslade interiörer där vi bygger våra liv. Växter som har sina självklara huvudroller. Den nakna, starka och sanna kvinnan är alltid närva-rande. Hennes nakenhet bjuder på skönhet men påminner oss också om hur sårbara vi människor är.

Öppnar 5 september!
Adress: Kvarngatan 1, Söderhamn 

Allt gott!

Peabs konstförening nord