thumbnail image
FRÅN EN STJÄRNA TILL EN ANNAN...

Vi har en ny familjemedlem på Artworks. Lovisa lämnar oss och avslutar med att ställa några frågor till hennes efterträdare, Kristina.

3 min read

Hej Kristina och varmt välkommen till Artworksfamiljen! 

Hej Lovisa och stort tack! Det känns superkul att vara här. 

Jag kommer ju att gå vidare mot nya utmaningar och därmed lämna över stafettpinnen till dig. Som vår nya Community Manager tänkte jag att det skulle vara kul för konstföreningarna vi samarbetar med att få lära känna dig lite. 

Det låter som en toppenidé! 

Kan du inte berätta lite om dig själv? 

Absolut! Kristina heter jag, är 25 år gammal, primärt uppväxt i Stockholm men har även spenderat flera av barndomsåren utomlands. Jag har alltid haft ett stort kultur- och samhällsintresse och har studerat utvecklingsstudier samt digitala kulturer vid Lunds universitet. Sedan dess har jag jobbat med bland annat sälj och marknadsföring och har sökt mig till företag som gör en viktig skillnad i samhället, vilket är anledningen till att jag är här idag! 

Kristina omringade av konstnärerna Haidar Mahdi, Benedetta Crippa och Per Fhager.

Spännande! Vad lockade dig till konstvärlden och Artworks? 

Jag har alltid haft ett stort intresse för all form av konst; det är ju ett sätt för människor att förmedla sina upplevelser och kommunicera på ett djupare plan. Det som lockade mig till Artworks är att de främjar etablerade konstaktörer och ser till att de får starkare fäste och fler följare - på så sätt når konsten fler människor. 

Vad ser du mest fram emot i din roll som Community Manager? 

Först och främst ska det bli så himla kul att få fortsätta ditt arbete, Lovisa, med att få konstföreningarna att växa och nå fler konstintresserade där ute. Det jag vill göra är att ta insikter från framgångshistorier och se till att varenda konstförening i Artworks community får det stöd de behöver för att nå samma framgång. 

Finns det något som du skulle vilja göra annorlunda? 

Eftersom att det mesta idag sker digitalt och på medlemmarnas villkor så är det viktigt att konstföreningarnas medlemmar får ta del av engagerande innehåll. Just nu hjälper vi till exempel många föreningar med att varje dag fram till jul presentera nya konstnärskap för sina medlemmar i form av en julkalender, vilket är ett grymt initiativ för att göra just det. 

Det jag tänker göra annorlunda är helt enkelt att bidra med idéer och handlingskraft för att skapa mer engagemang. Jag är övertygad om att människor i alla generationer vill ta del av det unika och meningsfulla som man finner i konsten och allt vi behöver göra är att fånga deras uppmärksamhet. 

Vad tror du mer att du kommer kunna tillföra arbetet? 

Eftersom att jag är 25 och ingår i den yngre generationen har jag god insikt i vad som krävs för att engagera och locka yngre människor. Det tror jag är ett viktigt perspektiv som jag kan bidra med! 

Är det något du vill säga till vårt community nu när du ändå har ordet? 

Det ska bli superkul att få samarbeta med er alla! Kom ihåg att om ni inte växer eller till och med tappar medlemmar är det något som måste göras annorlunda och där kommer jag gärna in och hjälper till. 

Stort tack för att du tog dig tid Kristina, jag är övertygad om att du kommer göra ett fantastiskt jobb!