thumbnail image
LÄR KÄNNA KONSTNÄREN

I samband med att Grant Thorntons konstförening visar en utställning med konstnären Johan Engqvist har vi gjort ett besök hemma hos Johan. Vi fångade honom mitt i arbetet för att höra vad han har på gång, ett möte som resulterade i en film.

1 min read

Johan är 30 år och studerar på konsthögskolan HDK-Valand i Göteborg. Johan Engqvists målningar är komponerade likt mönster och befinner sig någonstans i gränslandet mellan abstrakt och figurativ konst. Tankarna förs lätt till väggmålningar, tapeter, tyger och dekorationsmåleri.

Se utställningen här.

I samband med utställningen besökte vi Johan för att lära känna och förstå han konstnärskap lite bättre. Det resulterade i en film som vi själva tycker blev ganska trevlig.


Se filmen här!

Vill ni arrangera en digital utställning och följa med hem till fler konstnärer?

 Några av våra favoritkonstnärer står redo att arrangera digitala utställningar och öppna upp sina ateljéer för att välkomna er in i deras (konst)värld. Över en webblänk kan ni dela er alldeles egna utställning och över en videolänk får ni träffa och lära känna konstnären bättre. Ni får dessutom möjligheten att ställa frågor till konstnären.

Vi står för det praktiska, allt ni behöver göra är att välja konstnär, boka en tid och bjuda in era medlemmar!

Jag vill göra ett ateljébesök med min förening!