thumbnail image
KONSTVÅREN PÅ SAAB ART GALLERY


Våren hos Saab Art Gallery i Linköping

LINKÖPING 11 JANUARI 2021 15:00 

Så blir konstvåren på Saab art gallery 

Saab art gallery smyger försiktigt igång konstvåren till helgen. "Det är viktigt för konstnärerna att de får ställa ut", säger Margareta Samuelsson, ordförande i Saabs konstförening

Först ut är Maja Eriksson, som är född i Linköping 1996 och gått konstlinjen på Lunnevads folkhögskola. Numera bor hon i Glasgow och studerar vid konstskolan där med sikte på en kandidatexamen. Hennes utställning "Hounds" invigs lördag 16 januari, men något smittfarligt mingel blir det inte. – Vi kommer att filma vernissagen. Majas föräldrar ska vara med, vi blir väl sju–åtta personer, säger Margareta Samuelsson. Tanken är att Lars Hoffsten, som var Maja Erikssons lärare på Lunnevad, ska hålla invigningstalet. Utställningen visas till 31 januari. 

13 februari är det dags att visa måleri och teckningar av 70-årige Kjell Sundberg från Kristinehamn i Värmland. För invigningstalet står en annan värmlänning: Correns förra kulturredaktör Åsa Christoffersson. 

En månad senare, 13 mars, blir det vernissage för Anna Tedestam, född 1991 i Alvesta, som nu bor och verkar i Stockholm. Hon kommer att visa skulpturer och måleri. 

10 april har turen kommit till Maya Eizin Öijer, bosatt och verksam i Stockholm där hon föddes 1946. Hon arbetar med måleri, foto och grafik och har bland annat samarbetat med sin make, poeten Bruno K Öijer från Linköping. 

Galleriet är öppet vardagar kl 11.30–13 och helger kl 14–16. 

Saabs konstförening har över 900 medlemmar i hela landet. På föreningens program finns även ett besök på nyligen invigda Ståhl Collection i Norrköping i mars och en konstresa till Litauen i augusti. 

Fredrik Kylberg, Östgöta Correspondenten