thumbnail image
KONSTNÄRSSAMTAL

Boka ett konstnärssamtal för er konstförening

Några av våra favoritkonstnärer står redo att öppna upp sina hem och ateljéer för att välkomna er in i deras värld. Vilka är de? Hur ser det ut där de jobbar? Var hittar de sin inspiration? Vad hänger på väggarna hemma hos dem?

Över en videolänk får ni träffa och lära känna konstnären bättre. Ni får dessutom möjligheten att ställa frågor till konstnären. Vi står för det praktiska, allt ni behöver göra är att välja konstnär, boka en tid och bjuda in era medlemmar!

Här är några exempel på konstnärer som er konstförening kan få träffa!

Frida Lundén Mörck

Frida tog sin masterexamen i konsthantverk med inriktning glas på Konstfack 2019. Hon har dessförinnan studerat bland annat vid KADK Bornholm och Linnéuniversitetet i Pukeberg. Sedan sin examen arbetar hon i sin ateljé i Boda och i hyttan på the Glass Factory. 

I sitt konstnärliga arbete använder hon glasets karaktär som material för att ge uttryck för tankar om plasticitet och formbarhet. För att veta mer kan ni läsa vår intervju med Frida eller besöka hennes sida på Artworks

Frida Lundén Mörck i glashyttan

Erik Hårdstedt

Konstnären Erik Hårdstedt

Erik Hårdstedt är född 1979 och har en ateljé i ladan på sin tomt i Uddebo där han skapar sina vackra akvareller som hela Sverige håller på att förälska sig i. Akvarell är en svårbemästrad ögonblickskonst. Trots det envisas Erik med sina exakta målningar fyllda av detaljer och vi är inte förvånade att Erik har blivit ett etablerat namn. Se mer av Erik på hans Artworkssida här.

Josefin Gäfvert

Konstnärinnan Josefin Gäfvert

Josefin Gäfvert är en vävande konstnär. Hon har sin ateljé i Västertorp i Stockholm. Hon tog examen från konstfack 2016 och har sedan dess medverkat i flera utställningar runt om i landet. Sedan 2016 finns hon dessutom i Nationalmuseums samlingar. Nu är hon tillbaka på Konstfack och läser masterprogrammet Craft! textiles. 

Hon jobbar främst med den handvävda mattan men hon säger själv att hon snarare ser sina vävar som porträtt av mattor än som faktiska mattor. Hon strävar dessutom efter att göra väven förståelig även för icke-vävare. För att veta mer kan ni läsa vår intervju med Josefin eller besöka hennes Artworkssida här

Erik Berglin

Konstnären Erik Berglin

Erik Berglin tog sin konstnärliga magisterexamen vid HDK-Valand i Göteborg och bor numera i Stockholm. Hans verk är ofta humoristiska med en viss finess och karaktäriseras av verkligt och fiktionellt berättande, med examination och appropriation av sociala fenomen och material hittat online. 

I senare projekt har han börjat generera bilder genom att använda skräddarsydda data algoritmer. Genom användningen av approprierat material, ofta lånat från internet, skapar Berglin situationer där vardagliga bilder förvrängs eller avlägsnas från dess naturliga sammanhang. Se mer av Erik Berglin på hans Artworkssida här. 

Pris för konstnärssamtal: Ingår i Premium medlemskapet, annars 5000 SEK per tillfälle. För att boka kontaktar ni Kristina på kz@artworks.io