thumbnail image
GLAD SOMMAR OCH NYTT SAMARBETE!

Hej kära medlemmar!

Nymölla bruks konstförening vill passa på att önska er en lång och solig sommar! 

Medan det har varit lungt här har vi inlett ett samarbete med konstföretaget Artworks som tillhandahåller ett kombinerat hemsides-, administrations- och kommunikationssystem specialdesignat för konstföreningar. 

Detta betyder att vi nu har en fin hemsida! Här kommer ni framöver att hitta all information om vad som händer i föreningen vad gäller såväl föreläsningar, konstresor, utlottningar med mera. Vi kommer dessutom att skicka ut inbjudningar till våra aktiviteter och annan viktig och spännande information via systemet.

Här hittar ni sidan: https://artworks.se/gallerier/nymolla-bruk

Landets bästa sommarkonst

Sen vill vi avsluta med lite tips på konst att upptäcka nu i sommar! 

Malin Gabriella Nordin på Regionmuseet i Kristianstad

Malin Gabriella Nordin är född 1988 och är verksam i Stockholm. Malin har en kandidatexamen i fri konst från Bergens konsthögskola 2013. Sedan dess har hon uppmärksammats genom flertalet solo- och grupputställningar runt om i världen. 

Malin Gabriella Nordins arbete är intuitivt, hon är snabb och byter frekvent teknik eller material för att hitta nya ingångar och uttryck. Hon vill utmana både sig själv och betraktaren genom att aldrig fastna. Malin påverkas av känslan i en linje eller i en textur och hur den förändras i mötet med en annan.

Stora Torg, Kristianstad

Malin Gabriella Nordin i sin ateljé. Foto: Märta Thisner

Hilma af Klint på Moderna Museet i Malmö 

Nu ger Moderna Museet i Malmö sina besökare möjlighet att stifta bekantskap med den fascinerande och banbrytande svenska konstnären Hilma af Klint i en omfattande presentation. Bland annat kommer utställningen att presentera serien ”De tio största”, som här visas samlade. Observera att förköpsbiljett krävs av alla besökare för att se utställningen, även barn och andra grupper med fri entré.

Ola Billgrens plats 2–4, Malmö

Kivik Art Center

Kivik Art Center är beläget vid Bergdala vid Lilla Stenshuvud, strax söder om Kivik på Österlen i Skåne. Ambitionen är hög på Kivik Art Center då de vill skapa en institution som inte liknar någon redan existerande. En skulpturpark som jobbar i gränssnittet mellan skulptur, arkitektur och natur. 

Utgångspunkten är att presentera projekt baserad på faktiska erfarenheter, som kan utvecklas efterhand och aldriga sluta formas av den plats institutionen befinner sig på mycket likt den utveckling som Louisana gjort under de senaste 50 åren. 

Adress: Bergdala, 277 35 Kivik 

Galleri Leger i Torekov 

Malmö mest flamboyanta konstgalleri, Galerie Leger, är värd för så många som tio utställningar varje år, främst av samtida skandinaviska konstnärer. Nu öppnar de som vanligt en sommarutställning på sitt sommartillhåll i Torekov. Konstnärer som Ernst Billgren och Martin Wickström kommer att visas, så håll utkik. Utställningen pågår mellan den 15/7 -29/7 

Storgatan 34, Torekov

Wanås Konstpark

Denna spektakulära plats för samtidskonst är byggd på en ekologisk gård ute på den skånska landsbygden. Den permanenta samlingen av cirka 70 konstverk är installerade i en lummiga skulpturparken. Det är öppet året runt. Det finns också ett galleri inomhus, ett kafé och en butik. 

Nu i sommar presenterar Wanås Konst Sowing Into Painting, en separatutställning med nyproducerade verk av den internationellt välkända Kimsooja. I utställningen utforskar Kimsooja kopplingen mellan måleri och textil.

Adress: Wanås, Knislinge 

Pilane skulpturpark på Tjörn

Varje sommar visas nya här konstverk. Skulpturparkens enda permanenta verk är skulpturen Anna av Jaume Plensa, en av världens största och vackraste skulpturer. Skulpturen har blivit som blivit ett landmärke för hela Västkuste.

Sedan 2007 har skulpturparken Pilane visat konst av bland annat internationella trofeer som Erwin Wurm, Tony Cragg, Magdalena Abakanowicz, Jaume Plensa, Alice Aycock, Bernar Venet och Laura Ford. 2016 utnämndes skulpturparken till en av Europas tio bästa skulpturparker av brittiska The Guardian.

Adress: Pilane gravfält, 471 92 Klövedal

Verket Anna på Pilane Skulpturpark

Alice Aycock på Djurgården

I sommar intar den internationellt erkända skulptören Alice Aycock Kungliga Djurgården i Stockholms innerstad. 

Den 73-årige konstnären, till vardags baserad i New York i USA, visar skulpturer som är inspirerade av naturkrafter, leksaker och nöjesfält. Det gemensamma för verken på Djurgården är rörelse och okontrollerbara krafter. 

Utställningen arrangeras av Prinsessan Estelles Kulturstiftelse och är hennes första separatutställning i Skandinavien. Utställningen öppnar 7 juni och pågår fram till 27 september.

Adress: Kungliga Djurgården Stockholm

Alien Twister av Alice Aycock på Djurgården

Ha en strålande sommar!

Nymölla bruks konstförening