thumbnail image
EN LITE MER AVSPÄND KONSTMÄSSA!

Vilket inflytande kan denna självständiga konstmässa egentligen ha på en bredare publik?

2 min read

Årets upplaga av Supermarket Independent Art Fair slår upp dörrarna mellan den 4e till 7e april. 50 konstnärsdrivna initiativ från 22 länder och med över 150 konstnärer representerade. Mässan huserar i år i nya lokaler på Sickla Front.

Förutom den stora huvudutställningen på Sickla Front så har mässan i år också öppnat för externa satellitutställningar på Stockholmsgallerierna Candyland, Detroit Stockholm, Galleri Majkens, Grafiska Sällskapet, Konstnärshuset/SKF och Tegen2. En offentlig vernissagekväll äger även rum på de associerade gallerierna under fredagen ​​den 5:e april mellan klockan 18 till 22.

I år går mässan under namnet/temat ’’Temporary Moratorium: All Allowed?’. En fundering över normativa beteenden i samtidskonsten och sin relation till världen utanför: vilka standardiserade normer har konsten förvärvat? Vilka tabuer handlar det om och vilka är de ständigt föränderliga, oskrivna och marknadsdrivna reglerna som samtidskonsten antingen korsar, eller inte vågar beträda? – Och vilket inflytande kan denna självständiga bubbla egentligen ha på en bredare publik?

Läs mer om temat här: https://supermarketartfair.com/pages/art-magazine

Bland mässans 50 utställare hittar vi bl.a. 

Turps Art School – en konstnärsdriven och självständig konstskola med inriktning på måleri i London. 

Durden and Ray från Los Angeles – ett galleri drivet av 25 st konstnärer och kuratorer med en inriktning på det kollaborativa med exprimentiella metoder och nätverk. 

Nieuwe Vide Artspace från Amsterdam presenterar konstnären Data Bosma’s atmosfäriska verk som rör sig i gränslandet mellan video och skulptur. 

Skicka ett mejl till press@supermarketartfair.com med ämnesrad Artworks19 för att reservera din 2-för-1-biljett'.

Besöksadress: Sickla Front, Uddvägen 7, Sickla