thumbnail image
NU HAR ÄVEN KONSTFÖRENINGEN GÖTEBORG BLIVIT DIGITAL!

Hej alla medlemmar! 

Hoppas att ni är peppade för kommande utlottning!

Vi har precis inlett ett samarbete med Artworks. En plattform som hjälper konstföreningar att utvecklas i takt med de förväntningar som krävs för att locka yngre och nya medlemmar. Företaget har utvecklat ett enkelt allt-i-ett verktyg anpassat för våra behov och jobbar i linje med vår vision att bredda konstintresset och stötta konstnärer. 

Med Artworks får konstföreningen en röd tråd med allt från hemsida och medlemsregistrering till funktionalitet för att hantera aktiviteter och utlottningar.  

Det kommer dessutom att underlätta i kommunikationen med er medlemmar. Förhoppningen är att vi tillsammans ska ta föreningen till nya höjder och göra det ännu roligare att vara medlem, och på sikt öka antalet medlemmar.

Här hittar ni sidan!

Här kommer dessutom lite tips på konst att ta del av hemifrån! 

Digital visning och konstnärssamtal med Malin Gabriella Nordin på Kristianstad Konsthall

Malin Gabriella Nordin intresserar sig för naturen, både den introspektiva mänskliga naturen och den fria fysiska omgivningen, men hennes fokus ligger på det som uppstår däremellan, det som vi inte vet så mycket om. 

I denna film får du se Malin Gabriella prata om sin konst och sin utställning från Kristianstad konsthall nu i somras. 

Malin Gabriella Nordin i sin ateljé

Onlineutställning med Kapsylens ateljéer 

Kapsylen har sina lokaler en vacker gammal tegelbyggnad på Södermalm i Stockholm. Huset ligger på Tjärhovsgatan 44 - 46 och rymmer arbetsplatser, ateljéer och studios för omkring 70 personer, som också har förmånen att ta del av varandras kompetenser och kontaktnät. 

Nu visar de en digital utställning med konstnärerna Sara Casten Carlberg, Sanna Haverinen, Miriam Klyvare, Eva Larsson, Lotte Nilsson-Välimaa, Elisabeth Ottebring, Kenneth Pils, Karin Roberts, Bertram Schilling, Maria Zetterstrand och Axel Öberg. 

Bild från Kapsylen

S.Y.L.A Auctions

Support Your Local Artist — Art In A New Reality
Några av landets mest lovande unga konstnärer som har haft det tufft att nå ut med sin konst under pandemin, har gått ihop och startat initiativet S.Y.L.A auctions. Här har man möjlighet att upptäcka och buda på verken helt online. 

I lineupen finns bland annat Haidar Mahdi, Siri Carlén, Frida Lundén Mörck, Linn Henrichsson.  Ett kul sätt att ge dessa fanastiska verk nya och stolta hem samtidigt som man stödjer konstscenen. 

Verk av glaskonstnärinnan Frida Lundén Mörck som är med i auktionen