thumbnail image
ÅRSMÖTE

  

Karlsborgs Konstförening höll lördagen den 14 mars sitt årsmöte i Pingstkyrkan i närvaro av 18 medlemmar. Barbro Björklund hälsade välkommen och lämnade sedan över ordet till mötesordföranden Christina Andreasson som skötte förhandlingarna.

Styrelsen för år 2020 består av Barbro Björklund och Monika Löfving, som delar på ordförandeskapet, Kerstin Åseby Pihlemark, kassör och suppleant, Susanne Skeppstedt, hemsidesansvarig, Ann-Christin Perströmer och Lena Nilebrant, ledamöter samt Britt Heedman som nyvald suppleant. 

Därefter var det dags för gott kaffe med dopp, vilket hade ordnats av Walter och Laila Eriksson.

Dagens gäst, fotograf Anders Perströmer, visade ett axplock av sina bilder från när och fjärran och berättade och visade på olika sätt att tänka när man ska fotografera, såsom ljus, vinklar, motivets placering, bakgrund, förgrund, färg kontra svart-vitt, hur man kan bearbeta sin bild i efterhand, mm. Vi fick många fina bilder att inspireras av. Konstföreningen har sedan tidigare köpt in två större och ett mindre fotografi signerat Anders, vilka ingår i årets utlottning. Anders avtackades med blommor efter visningen.

Susanne Skeppstedt visade vår nya hemsida och Barbro Björklund berättade om samarbetet med Kulturstugan, där vi hjälper till med passning av utställningar.  Hon berättade också om passningslotteriet där medlemmar som passar en utställning får vara med i en utlottning av ett konstverk. 

Vinnare i Närvarolotteriet blev Christina Andreasson (liten tavla av Ingan Linde) och vinnare i det sista Värvarlotteriet blev Monika Löfving (miniatyrtavla av Linda Thomas)

Tyvärr kunde Gunborg Lundkvist inte närvara på årsmötet. Kerstin Åseby Pihlemark höll trots detta ett litet tacktal till henne. Gunborg fick även en uppskattande applåd för sitt arbete av de församlade åhörarna. Senare åkte delar av styrelsen ut till Gunborg och överlämnade en vacker blombukett som tack för ett mycket gott arbete under många år, varav de flesta som föreningens ordförande.