thumbnail image
AKTIVITETER OCH UTLOTTNING

Utställningar
Vi lägger upp konstprogrammet i januari och augusti med omsorgsfullt utvalda konstutställningar i Stockholmsområdet. Vi besöker till exempel Moderna Museet, Waldemarsudde, Bonniers Konsthall, Liljewalchs, Nationalmuseet och Fotografiska.

Utställningsprogrammen läggs både ut på Swecos intranät och mejlas ut till medlemmarna.

Årsmöte och Artist Talk
Varje vår har vi årsmöte då vi klubbar igenom budgeten och styrelsen. I samband med det anordnar vi även ett Artist Talk då vi bjuder in en konstnär eller annan personlighet inom konstvärlden som berättar om sin verksamhet.Vi har bland annat haft konstnärerna Jens Fänge, Gunilla Klingberg och Jacob Dahlgren som talare, samtliga representerade på Moderna Museet. Efteråt bjuder vi på mat och dryck

Konstutlottning och vernissage - stor chans att vinna
Den stora utlottningen av konstverken sker i i början av december varje år. Med telefonuppkopplingar kan även andra kontor i hela landet delta.

De inköpta konstverken hängs i Swecohuset i Stockholm och visas även här på intranätet cirka 10 dagar före utlottningen. Vi anordnar även vernissage då alla medlemmar är välkomna att titta på konstverken. Därefter hänger verken framme fram till utlottningen.Varje medlem kan då bilda sig en uppfattning och göra en önskelista på vilket konstverk man vill välja vid eventuell vinst.

Vinstchansen är 1:5, som är vanligt förekommande i konstföreningar. Medlemmarna blir informerade i höstprogrammet om när utlottningen äger rum. Även mail skickas ut till medlemmarna om detta. 

Förmåner för konstföreningens medlemmar

Inramning av oramade verk som du vunnit
Du har rätt till bidrag om 600 kr per vinst för inramning av oramade verk. Scanna in kvittot och mejla det tillsammans med ditt bankkontonummer till Elina Smidlund, så kommer utlägget in direkt på ditt bankkonto. Inramningen måste ske inom ett år från vinsten.

För frågor, kontakta kassör Leila Bouguern

Rabatt på inramningar
Medlemmar i Swecos konstförening har 15% rabatt på inramningar på Konstbar i Stockholm.
Adress: Riddargatan 1 på Östermalm. Uppge att du kommer från Sweco konstförening.